Kifli

 

Gőgös Petra vagyok, de inkább csak Kifli. Jelenleg turizmus vendéglátás szakos hallgató vagyok egy budapesti főiskolán. Már gyerekkorom óta nagyon szeretem az állatokat, de egy jó ideig sajnos nem volt lehetőségem, hogy igazi gazdi legyek.


Akkor kezdtem kutyázni, amikor nagyjából 3,5 évvel ezelőtt egy kis szőrgombóc kapott helyet az életemben. Még nem nagyon tudtam, hogyan is kell kutyát nevelni/tartani, illetve jó és felelősségteljes gazdinak lenni. Hálás vagyok a kiskutyámnak, hiszen miatta már tudom, sok dologra Ő tanított meg. Olyannyira, hogy mára már terápiás kutyának képzem kis négylábú barátomat, Pudingot.

Gőgös Petra


Nagyjából 6-7 éve költöztem a 15. kerületbe. Akkortájt nem nagyon érdekelt, hogy mi is van körülöttem. Azóta felnőttem, lett egy kiskutyám, és minden megváltozott. Más szemmel kezdtem nézni a környezetemet, nyilvánvalóan állatvédelmi szempontból. Egyre jobban zavartak a felelőtlen állattartók, a hátrányos helyzetű kisállatok. A mi környékünkön egy jó darabig kutyafuttató sem volt, sem egy szemetes, ahova az összeszedett ürüléket ki lehetne dobni. Ezért egyre kevesebben szedték össze, és egyre nagyobb lett az ellentét a kutyások és nem kutyások között. Tenni akartam ez ellen, megérett kerületünk a változásra. Szerencsére találkoztam azokkal, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én, és valami elkezdődött.
Valami, egy nemes cél érdekében, és ennek részese lehetek.