Gabriella

 

Üdvözlök Mindenkit!


Nevem: Pákozdi Gabriella
1964-ben születtem Budapesten. Az állatok szeretetét gyermekkoromból hoztam magammal. Mindig volt egy befogadott kutyánk. Szüleim utolsó kutyusa, Rizike (akit a szemtanúk szerint egy autóból dobtak ki) 7 hónapos korától 17 éves koráig volt velünk jóban, rosszban.
Eddigi saját kutyáim: Réka, Soma, Dicső és Fruzsi.


Újpalotán élek férjemmel és a két vizslával. Mind a kettő örökbefogadott, sőt Dicső mentett. Állatvédőknek sikerült Őt elhozniuk méltatlan helyzetéből. Betegen és rettenetesen soványan került hozzánk.
Tulajdon képen Dicső esete nyitotta fel a szemem, hogy nekem is tenni kell valamit. Nagyon kényelmes dolog sajnálkozni az internet előtt ülve, dicsérni az állatmentők munkáját és dühöngeni a fotelból. Rájöttem, hogy csak rajtam múlik, hogy tevőlegesen is beszállok-e a harcba vagy sem. Jó kapcsolatot ápolok a Futrinka egyesülettel és a Vizslamentéssel. Volt már Nálunk mentett, vak vizsla is.

Pákozdi Gabriella


A Kutyások a XV. Kerületért civil szerveződésben láttam meg azt a lehetőséget, hogy egyszerre segíthetek az állatokon és lakókörnyezetem jobbá tételében is.


Céljaim: Szeretném tudatosítani embertársaimban, hogy kulturáltan is együtt lehet élni. Szeretném megismertetni a fiatalokkal a helyes állattartás írott és íratlan szabályait. Szeretnék kevesebb kóbor állatot az utcán látni. Szeretnék segédkezni mindenkinek, - aki igényt tart rá - hogy eligazodjon az ide vonatkozó törvényekben és jogszabályokban. Szeretnék harcolni azért, hogy az állatkínzók végre példás büntetésben részesüljenek.
Mindent megteszek azért, hogy el tudjuk indítani saját kerületünkben az Állatvédelmi Járőrszolgálatot.